Haarverlies

Een veel voorkomende vorm van haarverlies is een dunner wordende haardichtheid binnen de scalp(bovenste deel van het hoofd). Het haar wat hier groeit noemen we hoofdhaar. Dit haar is gevoelig voor haaruitval door schommelingen in de hormoonspiegel.

De rest van de haargroei noemen we lichaamshaar. Dit haar is resistent tegen de invloed van hormonen.

Bij mannen is er sprake van verhoging van het hormoon testosteron tussen de 20 en 50 jaar. In deze periode vindt vaak haarverlies plaats. Vaak is dit erfelijk bepaald.

Bij vrouwen is er een afname van het hormoon oestrogeen na het 40e levensjaar. Hierdoor ontstaat een verandering in de hormoonspiegel. Dit kan haarverlies tot gevolg hebben.

Verder hebben stress en medicijngebruik invloed op de haarkwaliteit en haardichtheid.

Wij hebben goede ervaring met Mediceuticals(lees verder bij produkten).

Voor vragen en advies kunt u terecht bij Rob Kieven. Met behulp van de Mediscoop kunnen we de conditie van uw hoofdhuid beoordelen. We kijken naar de dikte van de huid, de conditie van de haarfollikel en doorbloeding van de hoofdhuid. Door gebruik van Mediceuticals produkten kunt u de conditie van de hoofdhuid in positieve zin beïnvloeden. Gratis en geheel vrijblijvend kunt u op maandagochtend een afspraak maken voor een hoofdhuidanalyse.