Alopecia Areata

Auto Immuunziekte

Alopecia Areata wordt beschouwd als een auto immuunziekte. Binnenkort komt er 15 miljoen euro beschikbaar voor immunologische onderzoeken. Deze onderzoeken moeten de werking van het menselijk afweersysteem verder ontrafelen. Met als doel het afweersysteem beter te leren begrijpen en bij ontregeling deze te kunnen bestrijden.

Onderzoek naar Alopecia Areata

Prof. Dr. Blaumeiser doet wetenschappelijk onderzoek naar de genetische aspecten van Alopecia Areata. Haar doel is de genen te identificeren die een rol spelen bij Alopecia Areata en te achterhalen hoe Alopecia ontstaat. Dr. Blaumeiser is op zoek naar mensen met Alopecia, die zijn nl. onmisbaar voor het welslagen van het onderzoek. Wil je meedoen? Kijk dan op www.alopeciavereniging.nl/wetenschappelijk.

Jongeren met Alopecia

Alopecia ontstaat meestal op latere leeftijd. Maar ook jongeren kunnen alopecia krijgen,zowel mannen als vrouwen. De verwerking en acceptatie is niet gemakkelijk wanneer je helemaal kaal bent. De alopecia vereniging geeft informatie en brengt mensen met alopecia in kontakt met elkaar.

Kieven Haarmode, meer dan alleen kapper..

Rob en Letty bieden hulp bij de aanschaf van een pruik/haarwerk. Zij hebben veel ervaring op dit gebied. Op de 1e etage hebben wij een ruimte waar we in alle rust u vrijblijvend kunnen informeren en adviseren. Wij kunnen u ook bezoeken in het ziekenhuis of thuis. U vindt meer informatie op onze website. U kunt ook de blogs lezen van Letty, waar zij vertelt over de verschillende workshops die zij dit jaar heeft gevolgd.

 

Bekijk ook de blogs van: